Qualsevol petita fita aconseguida en el terreny de la igualtat no ha estat mai el resultat d'un fet accidental o d'una casualitat, sinó el fruit d'una llarga successió d'actes, primer individuals i després col·lectius, realitzats per dones i també per alguns homes, perquè tothom pugui viure amb els mateixos drets.
La xerrada ens parla de dones que van trencar tots els sostres i d'homes que, per la seva manera de veure el món, consideraven les dones com a iguals, tot i que la majoria d'homes del seu temps les veiessin com a éssers incapaços o fins i tot diabòlics i s'entestessin en veure actes de maldat allà on havia desig de coneixement, de ser útils a la societat i de realització personal.
El dret més llargament cobejat
Tenir accés a l'educació ha estat el desig més llargament acaronat, per les dones, del que tenim testimoni. Dones de totes les cultures i temps han deixat mostres de la seva voluntat i constància per arribar a obtenir el reconeixement del dret a l'educació i del dret de poder exercir la professió o l'ofici que havien aprés.
Un mosaic de petites històries
La conferència és un seguit de petites i encoratjadores històries que ens parlen d'algunes d'aquestes dones i d'alguns d'aquests homes que des de l'Egipte faraònic, fins les primeres dones que van poder obtenir un títol universitari oficial en el nostre país, han contribuït a fer realitat el dret de les dones a l'educació i a l'exercici professional els seus coneixement.
Presentació dels Premis Penedès 2025
08 d'abril de 2025
Presentació del llibre "Del Penedès als camps d’extermini nazis" a Ribes
04 d'abril de 2025
L’Assemblea de l’Institut d’Estudis Penedesencs referma la voluntat de seguir sent la institució cultural de referència del Penedès.
23 de març de 2025
Presentació del llibre "Del Penedès als camps d'extermini nazis" a Cubelles i a Siges
20 de març de 2025