Per a la presentació del llibre La Llengua del Penedès, del vocabulari i la toponímia al folklore i la literatura, vam preparar un acte que reflectís els quatre elements dels quals parla el títol del llibre: vocabulari, toponímia, folklore i literatura.
Per donar continuïtat a cada part vam preparar un complement que ajudés a fer més àgil l’acte.
L’element que vam fer servir per passar de la toponímia al folklore va ser aquest vídeo que ara us oferim. És breu, només dura 5 minuts i en ell s’explica l’origen d’alguns noms de poblacions, de carrers o d’elements urbans, tant si són noms oficials com si són noms que s’han popularitzat perquè així ho va decidir la gent. Vam intentar que fos un vídeo divulgatiu que pogués ser atractiu tant per als estudiosos de la toponímia com per a qui no s’havia plantejat mai l’origen del nom dels llocs.
Aquest vídeo correspon a la presentació que vam fer a Vilafranca, però la idea és preparar-ne un per a cada comarca, per tant, si us ve de gust i coneixeu històries interessants i divertides de noms de lloc del territori de la vegueria Penedès i ens les voleu fer arribar a través del formulari que hi ha en aquest mateix web per posar-se en contacte amb l’IEP, en farem una selecció i podrem anar preparant un nou vídeo de cara a quan es puguin fer els actes presencials de presentació del llibre.
Posteriorment a les presentacions, i tal com fem ara, pujarem els vídeos en obert perquè tothom pugui veure’ls.
Al vídeo farem constar el nom de la persona que ens ha proporcionat el relat del nom del lloc que s’hagi seleccionat.
Esperem els vostres relats!
Presentació dels Premis Penedès 2025
08 d'abril de 2025
Presentació del llibre "Del Penedès als camps d’extermini nazis" a Ribes
04 d'abril de 2025
L’Assemblea de l’Institut d’Estudis Penedesencs referma la voluntat de seguir sent la institució cultural de referència del Penedès.
23 de març de 2025
Presentació del llibre "Del Penedès als camps d'extermini nazis" a Cubelles i a Siges
20 de març de 2025