Notícia a Penedès TV:
Vinseum acull una mostra que recull l’evolució del camp català des de primers del segle XIX fins a l’actualitat

07 de desembre de 2012
rtvvilafranca.cat 
Sergi Anson

“El món agrari de les terres de parla catalana” és el nom d’aquesta exposició que s’inaugurava dimecres i que es podrà visitar a Vinseum fins el 13 de gener. Es tracta d’una mostra que permet fer una mirada sobre l’activitat agrària des de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

Es tracta d’una exposició itinerant que està impulsada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana; i que van néixer amb la voluntat de fer una recerca i recopilació d’imatges sobre el món rural des de primers del segle XX fins el moment actual. Els resultats han permès crear un banc digital d’imatges i aquesta exposició. El President de la Coordinadora, Josep Santesmases, comentava que ha estat una tasca llarga en el temps, però que ha donat un molt bon resultat que gràcies a aquesta exposició itinerant s’està podent veure arreu de les terres de parla catalana. Explicar el passat, acostar el present i parlar del futur del món rural són els principals objectius.

Al Penedès arriba de la mà de l’Institut d’Estudis Penedesencs i del VInseum, que com comenta el president de l’Institut, en Ramon Arnabat, han preparat algunes activitats paral•leles a l’exposició per contextualitzar-la en el nostra territori.

L’exposició s’estructura en dotze grans plafons temàtics i també hi ha un audiovisual que recullen una petita part de les moltes imatges que s’han recollit en aquest projecte. En els plafons es plantegen els canvis que ha sofert el model agrari i el territori al llarg d’aquests anys; com ha canviat l’estil i el modus de vida de la pagesia; els efectes de la modernització de la maquinària, el model familiar i el paper per exemple de les dones en el món agrari. Es presenta també el moment actual de la pagesia, i s’exposen qüestions sobre el seu futur; tot destacant la importància d’un sector estratègic i que històricament ha ocupat una gran part de la població. L’exposició estarà oberta fins el 13 de gener.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>