L’Institut d’Estudis Penedesencs entitat signant de la Carta del Paisatge del Garraf

15 de setembre de 2019



El passat mes de maig, Josep Antoni Herrera, Vicepresident de l'IEP, va signar en representació de l'Institut d'Estudis Penedesencs, la Carta del Paisatge del Garraf en presència de Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat i de Glòria Garcia presidenta del Consell Comarcal del Garraf.


Vista de la sala durant l'acte de signatura de la Carta del Garraf.


 

En el passat mes de maig, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, van signar la Carta del paisatge del Garraf, a la qual s’han adherit posteriorment ajuntaments i entitats.

Entre les entitats signants hi ha l’Institut d’Estudis Penedesencs, representat pel seu vicepresident el Doctor Josep Antoni Herrera.

L’IEP és un dels agents locals que ha col·laborat els darrers dos anys amb el Consell Comarcal del Garraf per a la redacció d’aquest document. Les cartes de paisatge són instruments de concert entre els diversos agents d’un territori per tal de promoure accions i estratègies de millora i valoració del paisatge.

Però una carta del paisatge no és una simple declaració testimonial de bones intencions, sinó un document de caràcter públic i de compromís a favor del paisatge on les parts signants formen part d'un projecte col·lectiu i es comprometen a treballar en conseqüència a partir d’accions específiques.

En la Carta del Paisatge del Garraf, l’IEP és agent impulsor de dues fitxes de compromís dedicades a les «Senyes marítimes dels pescadors de les Costes del Garraf» i a la «Toponímia marinera de detall dels caladors de pesca del Garraf». Totes dues fitxes pretenen recuperar, fixar i protegir el patrimoni de transmissió oral dels pescadors del nostre territori i que han emprat a través de generacions.

Joaquím Micó



L’Institut d’Estudis Penedesencs entitat signant de la Carta del Paisatge del Garraf