FESTA DE LA RECERCA JOVE PENEDÈS – LLIURAMENT DELS PREMIS DE RECERCA PENEDÈS IEP

27 de juny de 2024




El proppassat dijous 27 de juny van ser atorgats els premis Penedès de Recerca organitzats per l’Institut d’Estudis Penedesencs en el marc de la Festa de la Recerca Jove Penedès celebrada a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú.

A la primera convocatòria d’aquests Premis s’hi presentaren un total de setze treballs de dotze centres educatius de tota la vegueria Penedès: quatre de l’Alt Penedès, quatre del Garraf, tres del Baix Penedès i un de l’Anoia. Tots els treballs centraven la seva recerca en àmbits de coneixement ben diversos però d’àmbit penedesenc: de l’enologia i la viticultura, passant pel medi ambient, la tecnologia, la història, la cultura popular, l’educació fins a la temàtica de la perspectiva de gènere entre d’altres.

El veredicte del jurat, integrat per 10 persones de diversos perfils professionals, es va donar a conèixer en el decurs de la Festa de la Recerca Jove Penedès que va comptar amb l’actuació musical del grup de reggae Socarrel. Els Premis Penedès han estat patrocinats per Serveis Mèdics Penedès, Rius i Rius assessoria vitivinícola, XTA: Xarxa de Comunicacions Alternatives i el mateix Institut d’Estudis Penedesencs. Aquests Premis suposen un brillant inici del camí investigador dels joves de la vegueria.

Els premiats han estat Aina Ruiz de Castanyeda Gilbert de l'IES Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú amb el treball titulat: La recepció de la llei de garantia integral de la llibertat sexual per part dels adolescents amb el tercer premi ex aequo compartit amb Júlia Segura Juncosa de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia pel treball: Estudi comparatiu de diferents soques de llevat en el vi. Ambdós premiats amb 400 ¤ lliurats per Jordi Bastardes de la XTA, Xarxa de Comunicació Alternativa i per Ramon Arnabat de l’IEP.

El segon premi fou pel treball Les músiques de la Festa Major del Vendrell presentat per Antònia Lluch Juncosa de l’IES Andreu Nin del Vendrell. El premi dotat amb 750 ¤ fou lliurat per Sara Rius de Rius i Rius assessoria vitivinícola.

El primer premi dotat amb 1.000 ¤ va ser pel treball Creació d’un dispositiu d’optimització agrícola presentat per Pau Milà Puig de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia, i va ser lliurat per Josep Panyella de Serveis Mèdics Penedès.

Prèviament, va obrir l’acte Ramon Arnabat, president de l’IEP que assenyala les dues raons dels Premis: fomentar la recerca entre els joves i el sentiment penedesenc. A continuació van intervenir Rosalia Márquez, regidora de Joventut i Educació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que donà la benvinguda a la ciutat i destacà la importància de la recerca entre els joves; i Pilar Rodríguez directora dels serveis territorials d‘Educació del Penedès que destacà la importància d’estimular la recerca entre els joves com a llavor del futur. També va intervenir el Dr. Carlos Moruno, jove membre de la Junta de l’IEP destacant la importància de la recerca local entre els joves.

 













FESTA DE LA RECERCA JOVE PENEDÈS – LLIURAMENT DELS PREMIS DE RECERCA PENEDÈS IEP