Xerrada "La dona a la recerca de la igualtat" a Sant Pere de Ribes

06 de novembre de 2018




Qualsevol petita fita aconseguida en el terreny de la igualtat no ha estat mai el resultat d'un fet accidental o d'una casualitat, sinó el fruit d'una llarga successió d'actes, primer individuals i després col·lectius, realitzats per dones i també per alguns homes, perquè tothom pugui viure amb els mateixos drets.

La xerrada ens parla de dones que van trencar tots els sostres i d'homes que, per la seva manera de veure el món, consideraven les dones com a iguals, tot i que la majoria d'homes del seu temps les veiessin com a éssers incapaços o fins i tot diabòlics i s'entestessin en veure actes de maldat allà on havia desig de coneixement, de ser útils a la societat i de realització personal.  

El dret més llargament cobejat

Tenir accés a l'educació ha estat el desig més llargament acaronat, per les dones, del que tenim testimoni. Dones de totes les cultures i temps han deixat mostres de la seva voluntat i constància per arribar a obtenir el reconeixement del dret a l'educació i del dret de poder exercir la professió o l'ofici que havien aprés.

 

Un mosaic de petites històries

La conferència és un seguit de petites i encoratjadores històries que ens parlen d'algunes d'aquestes dones i d'alguns d'aquests homes que des de l'Egipte faraònic, fins les primeres dones que van poder obtenir un títol universitari oficial en el nostre país, han contribuït a fer realitat el dret de les dones a l'educació i a l'exercici professional els seus coneixement.

Xerrada "La dona a la recerca de la igualtat" a Sant Pere de Ribes