Presentació de les comunicacions del VII Seminari d'Història del Penedès

21 d'octubre de 2023




El matí del dissabte, 21 d'octubre de 2023, ha estat el de la presentació de les comunicacions del VII Seminari d'Història del Penedès "L’associacionisme cultural al Penedès. De l'època medieval fins a l'actualitat" , al local de l'IEP, vilafranquí carrer dels Banys.

Després de l'entrega del material als assistents i d'unes paraules de benvinguda, s'ha presentat un primer bloc de comunicacions, moderat per Stefano Cingolani, i amb les intervencions de Daniel Vives Trujillo: “La Confraria de Sant Antoni Abat de Vilafranca del Penedès. Segles XIV-XVII“; Neus Oliveras Samitier: “El Casino de San Isidro (1855-1888?)“; Gerard Ferret Colomer: “Estudi de l’Ateneu Obrer Vilafranquí: trajectòria d’una entitat desapareguda“; Pere Rovira Alemany: “Torrelavit (Terrassola i Lavit) i les societats recreatives locals: Del darrer terç del segle XIX a l’inici de la guerra civil“; Marc Casellas Sequera: “L’associacionisme cultural a Les Peces. Una voluntat de ser. 1880-2023“.

Després d'una pausa s'ha desenvolupat el segon bloc de comunicacions, moderat per Josep Anton Calvet i amb les intervencions d'Isidre Roset i Juan: “Les associacions d’artistes al segle XX“; Albert Tubau: “De Fomento del Trabajo a Foment de Vilanova. D’organització econòmica a associació cultural, (1904-1934). Una proposta d’interpretació“; Joan Solé Bordes: “L’orsiana colla vilafranquina dels silents en els anys de la postguerra“; Josep Mata i Joan M. Girona: “La lluita d’una ‘colla’ de joves de Sant Pau d’Ordal”.

Per concloure el Seminari, l'historiador, professor de la URV i president de l'IEP, Ramon Arnabat, ha parlat sobre "L'associacionisme històric al Penedès".

Aquí sota podeu descarregar el dossier del VII Seminari d'Història del Penedès.






Veure l'arxiu adjunt: dossier_seminari_23.pdf


Presentació de les comunicacions del VII Seminari d'Història del Penedès