Presentació del VII Seminari d'Història del Penedès

29 de novembre de 2022




S'ha presentat el VII Seminari d'Història del Penedès, que en aquesta edició es vol dedicar a "L'associacionisme cultural al Penedès de l'època medieval fins a l'actualitat", i que es té previst es desenvolupi la tardor del 2023.

El propòsit del Seminari és donar a conèixer i reflexionar sobre la trajectòria històrica de l'associacionisme cultural al Penedès, detectant-ne els canvis i les continuïtats, així com les semblances i divergències amb la resta del país.

Es vol un període cronològicament molt ampli: des de l'edat mitjana fins a l'actualitat, i també una àmplia tipologia: entitats corals, d'estudis, d'esbarjo, d'instrucció, de ball, de teatre... com pel que fa a l'organització concreta: casals, ateneus, casinos, centres, cercles...

Les comunicacions poden versar sobre qualsevol temàtica relacionada amb l'associacionisme cultural: des de l'àmbit d'una entitat a la d'un municipi o d'una comarca, des de l'estudi d'una branca concreta a la d'un municipi concret.

Per conèixer les bases del Seminari podeu descarregar el tríptic adjunt. Animem a tothom a participar presentant comunicacions sobre l'associacionisme cultural al Penedès.



Veure l'arxiu adjunt: tríptic_VII_Seminari_Historia_IEP.pdf


Presentació del VII Seminari d'Història del Penedès