POBLES ABANDONATS. XII Edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs

12 d'octubre de 2021




Els dies 1, 2 i 3 d'octubre de 2021 es va celebrar a Sant Joan de les Abadesses la dotzena edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs sota el títol "Pobles abandonats i eficiència territorial", organitzat per l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i l'Aran, el Centre d'Estudis Ribagorçans, l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell, la Societat Andorrana de Ciències.

En aquest dotzè Col·loqui es va fer la presentació oficial de la pàgina web del projecte «Pobles Abandonats. Una herència universal per al coneixement i desenvolupament del territori», liderat per l'IRMU i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el qual s'ha encarregat d'estudiar el fenomen del despoblament a nivell dels territoris de parla catalana.

En l’àmbit territorial del Penedès participen en aquest projecte membres de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Àngels Travé com a coordinadora i Jaume Palau. També hi estant col·laborant Vicenç Carbonell amb el projecte “Noms de Lloc del Penedès” de la Secció de Toponímia de l’IEP i Gener Aymamí amb informacions de les poblacions de la comarca de l’Anoia.

A la pàgina web ja es poden consultar algunes fitxes de la vegueria del Penedès: https://www.poblesabandonats.cat.

També es pot veure la presentació d’aquest projecte al canal de Youtube de l’IRMU (a partir del minut 1:51): https://www.youtube.com/watch?v=F_rrOg9MHd0

POBLES ABANDONATS. XII Edició del Col·loqui Internacional d'Estudis Transpirinencs