LA PEDRA SECA APLICADA AMB FINALITAT MEDIAMBIENTAL: EL PROJECTE STONEWALLSFORLIFE, LA PARTICIPACIÓ DE L'IEP

27 de març de 2021





Ahir l'IEP va participar a les reunions del projecte europeu STONEWALLS4LIFE. Al matí a la reunió tècnica amb la presència d'Abraham Guillén un dels nostres membres, antropòleg i biòleg, que està desenvolupant junt a Montse Traver, també antropòloga i biòloga, els estudis sobre l'àrea de Can Grau al Parc del Garraf per encàrrec (obtingut en concurrència competitiva) de la Diputació de Barcelona a l'IEP.

A la tarda, encara no han pujat el document, va tenir lloc la reunió de direcció amb la presencia de Dolors Garcia Martínez, qui, com a presidenta, va representar l'IEP.

Les reunions són internacionals i es desenvolupen bàsicament en anglès i italià.
Tanmateix al web oficial de STONEWALLSFORLIFE es pot trobar l'edició en català atès que la primera replicació d'estudi sobre la utilització de la pedra seca amb finalitat d'aplicació mediambiental i amb projecció social s'està fent, com ja hem indicat, a Can Grau, al Parc del Garraf. ( A l'enllaç podreu veure la intervenció d'Abraham Guillén i Montse Traver el passat 23 de febrer en l'acte de presentació d'aquest projecte als agents del territori).

D'altre costat l'IEP va ser convidat, i ho vam acceptar, a formar part de l'"Advisory Board" del projecte STONEWALLSFORLIFE, pel nivell del treball que s'està desenvolupant en el projecte de Can Grau.

Aquest és un projecte que tenia prevista una durada fins el 2024 però que probablement, per causa de la COVID, arribi al 2025. Al mes d'abril passarà els controls que la Unió Europea aplica als projectes LIFE.


LA PEDRA SECA APLICADA AMB FINALITAT MEDIAMBIENTAL: EL PROJECTE STONEWALLSFORLIFE, LA PARTICIPACIÓ DE L'IEP