La casa Berch i Galtés i la seva transformació en centre de dia

21 de gener de 2021




Fa pocs dies s'ha sabut que la Casa Bech i Galtés, que portava buida ja fa uns anys, passarà a ser un centre de dia. La notícia ens posa davant una doble oportunitat: posar en valor un edifici catalogat i, a la vegada, destinar-lo a un ús necessari i útil en els nostres temps.


Una obra catalogada amb notables elements arquitectònics interiors i exteriors

Tal com ens la defineix Pilar Soler Garcia al seu llibre «Eugeni Campllonch i Parés 1894 – 1910. Arquitecte i urbanista vilafranquí», la casa Berch i Galtés és una obra marcadament premodernista, on l’arquitecte hi va incorporar elements com ara el ferro forjat, la ceràmica, el maó vist o l’ornamentació de culs de llàntia. A l’interior podem trobar sostres amb guixeries ornamentades i mosaics hidràulics.


Reptes i oportunitats

Som conscients dels reptes que sorgiran en la transformació al nou ús, per això, posem a la disposició dels responsables de fer realitat aquest canvi els nostres coneixements per tal de fer possible una transició que permeti conservar de la manera més curosa possible aquest patrimoni.


Conèixer millor l’obra d’Eugeni Campllonch

Us deixem l'enllaç al llibre, que es pot descarregar gratuïtament. Trobareu l'apartat dedicat a la casa Berch i Galtés a les pàgines 30-33. Però també podeu fer un recorregut per tota l'obra d'Eugeni Campllonch, com arquitecte i també com a dissenyador de mobiliari, obra del qual hi ha una bona mostra al Saló de Sessions de la Casa Consistorial


Descarregar PDF



La casa Berch i Galtés i la seva transformació en centre de dia