"A cop d'ull". Reemissió dels documentals de Canal Blau on la toponímia i la natura són protagonistes de la mà de Vicenç Carbonell Virella i del Dr. Josep Antoni Herrera

02 de setembre de 2020




PROGRAMA DE CANAL BLAU CEDIT A L'INSTITUT D'ESTUDIS PENEDESENCS.

L’actual direcció de Canal Blau TV, que ja havia descatalogat feia anys aquestes dues sèries del “Canal Blau a la carta”, i a petició formal de la presidència i de la Junta Directiva de l’IEP, ens ha cedit els drets de reemissió de les mateixes a través del web de la nostra institució. Malgrat ja han transcorregut més de 15 anys de l’estrena, el territori continua igual de viu, palpitant i ufanós com llavors.

Va ser l'any 2004, quan la direcció de Canal Blau Televisió del Garraf, a Vilanova i la Geltrú, ens va proposar a dos membres de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) una col·laboració en una innovadora sèrie divulgativa de natura i paisatge rural al Penedès-Garraf. El llavors responsable de la Secció de Toponímia de l’IEP, en Vicenç Carbonell i Virella, i el cap de la Secció de Botànica de l’IEP, el Dr. Josep Antoni Herrera i Sancho, vàrem ser comissionats per l’IEP i van fer finalment de directors-presentadors de la sèrie “in situ” i a través dels diversos paisatges del Garraf i del Penedès. (Trobareu la presentació integra d'aquest projecte en el pdf adjunt)

En aquest programa número 1 es pot conèixer la cara oculta de la festa dels Tres Tombs; es mostra la masia d'en Frederic de Vilanova; i Josep Antoni Herrera ens guia per la ruta dels Colls Miralpeix, en una primera part que correspon al terme de Vilanova i la Geltrú.

Cada setmana anirem incorporant un nou vídeo d'aquesta sèrie.

Desitgem que ho gaudiu!



Aquest vídeo ha estat cedit per CANAL BLAU



Veure l'arxiu adjunt: presentacio_programa_cop_d_ull.pdf


"A cop d'ull". Reemissió dels documentals de Canal Blau on la toponímia i la natura són protagonistes de la mà de Vicenç Carbonell Virella i del Dr. Josep Antoni Herrera