VII Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2020

15 d'abril de 2020




L'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) convoquen la setena edició de la Beca de recerca històrica «Terra d’Ateneus». Aquest ajut, dotat amb 3.000 euros i l'edició de l'estudi en una col·lecció vinculada a aquesta beca, vol incentivar l'elaboració de projectes centrats en l'estudi de la repercussió social de l'associacionisme cultural ateneístic en algun indret de l'àmbit català i des del punt de vista històric.

La beca compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l'Obra Social de la Caixa.

La convocatòria és oberta a totes les persones investigadores de centres d'estudis locals i comarcals i el termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dimecres 1 de juny de 2020. El veredicte es farà públic la segona quinzena de juny de 2020, mentre que el termini per a la realització del treball serà entre juliol de 2020 i juliol de 2021.

Segons les bases, la proposta haurà d'incloure l'estudi, com a mínim, de 2 ateneus i la seva incidència en el context cultural. A l'hora de puntuar els treballs presentats es tindran en compte criteris com l'interès científic del projecte, la metodologia de treball i l'historial científic dels sol·licitants i es donarà preferència als estudis de territoris i ateneus que estiguin federats i als que tractin temes inèdits en la zona escollida.

Descripció de la beca
CONVOCA
Institut Ramon Muntaner i Federació d'Ateneus de Catalunya, amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el patrocini de l’Obra Social de la Caixa.

DESCRIPCIÓ
Beca al millor projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en algun indret de l’àmbit català i des del punt de vista històric. La proposta haurà d’incloure l’estudi, com a mínim, de 2 ateneus i la seva incidència en el context cultural. A l’hora de puntuar els treballs presentats es tindran en compte criteris com l’interès científic del projecte, la metodologia de treball i l’historial científic dels sol·licitants i es donarà preferència als estudis de territoris i ateneus que estiguin federats i als que tractin temes inèdits en la zona escollida. 

DESTINATARIS
La convocatòria és oberta a totes les persones investigadores de centres d’estudis locals i comarcals.

DOTACIÓ
3.000 euros i publicació del treball per l’Editorial Afers.

TERMINI
1 de juny de 2020

MÉS INFORMACIÓ
Trobareu les bases de la convocatòria a sota.



Veure l'arxiu adjunt: sol_licitud_beca_ateneus_2020.pdf


VII Beca de recerca històrica Terra d'Ateneus 2020