XVI Trobada dels Centres d'Estudis del Penedès: "Pobles abandonats del Penedès i de part del Camp de Tarragona"

25 de febrer de 2020



Jafra - Arxiu Comarcal Garraf - Fons Vicenç Carbonell.


Dissabte, 28 de març de 2020

Olivella

Lloc: Casal Cultural La Sala (plaça Major, s/n)

Inici: 09.30 hores (dos quart de deu del matí)

Les Trobades de Centres d’Estudis i Recerca del Penedès tenen una llarga trajectòria i consolidació que es fa palesa amb la alta participació de membres de centres d’estudis, entitats i a nivell particular. En les darreres edicions aquestes Trobades han adquirit un format de sessions participatives en les que els centres d’estudis i entitats fan aportacions amb l’objectiu d’elaborar un activitat o una part d’un projecte en comú. Aprofitant aquesta experiència, per la Trobada d’aquest any 2020 es proposa el tema “Pobles abandonats al Penedès i part del Camp de Tarragona”, en el marc del projecte “Pobles abandonats. Una herència per al coneixement i desenvolupament del territori”, impulsat per l'Institut Ramon Muntaner, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

Per aquest motiu es convida a participar fent aportacions sobre toponímia, història, bibliografia, etc a entitats i persones de la vegueria del Penedès (comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, i part meridional de l’Anoia) i de part del Camp de Tarragona (comarques del Alt Camp, Baix Camp Tarragonès), en l’elaboració de la llista definitiva de pobles o nuclis abandonats pel projecte “Pobles abandonats”. Les persones que s’inscriguin a la Trobada rebran el llistat provisional de pobles abandonats per tal que puguin fer les aportacions.

Les persones, centres d’estudis i entitats interessades en assistir a Trobada, cal que es posin en contacte amb Secretaria de l’IEP a través del correu electrònic: secretaria@iepenedesencs.org o del telèfon 669882959.

Més endavant es farà difusió del programa definitiu, inscripció al dinar, visita guiada, etc.

XVI Trobada dels Centres d'Estudis del Penedès: "Pobles abandonats del Penedès i de part del Camp de Tarragona"