Lliurament de la Medalla d’Honor de l’IEP a Lluís Jou i Mirabent.

22 d'octubre de 2019



Moment del lliurament de la Medalla. D'esquerra a dreta, Joan Solé Bordes, Lluís Jou i Mirabent i Dolors Garcia Martínez


Lluís Jou Mirabent en un moment de la seva intervenció


El passat divendres dia 11 va tenir lloc el lliurament de la Medalla d'Honor de l'IEP 2019 a Lluís Jou i Mirabent, soci fundador i prestigiós jurista.

L'acte es va iniciar amb la lectura de l'acord de la Junta Directiva per part del secretari accidental Genís Ruiz, que va ser seguida per la relació de motius per atorgar la medalla, llegida per Àngels Parés, vocal de la Junta Directiva pel Garraf.

A més dels motius ja exposats, de caràcter objectiu, pel quals el Sr. Lluís Jou Mirabent era mereixedor de la medalla, en Josep Antoni Herrera, vicepresident de l'IEP i membre fundador, va aportar el contingut humà i l'experiència compartida al llarg dels 42 anys de vida de l'IEP. Destacant la vivència de formar part d'aquell grup de joves penedesencs que van impulsar l'existència d'una entitat cultural supramunicipal i supracomarcal que prenia el Gran Penedès com espai territorial per a les seves activitats. Com a colofó a la seva intervenció Joan Antoni Herrera va destacar les qualitats humanes de Lluís Jou i Mirabent acabant amb una senzilla però rotunda frase «és una bona persona».

A continuació l'actual presidenta de l’IEP Dolors Garcia i el president emèrit Joan Solé Bordes (els altres dos presidents emèrits, Ramon Arnabat i Albert Tubau van excusar la seva presència per obligacions ineludibles) van fer el lliurament de la medalla i el diploma corresponent.

El Sr. Lluís Jou i Mirabent, en els seus agraïments, va destacar el sentiment d'acollida que sentia per part de l'IEP, en especial perquè les seves moltes obligacions havien limitat el temps que disposava per dedicar a qualsevol activitat dins l'entitat. Va recordar l'experiència que va ser veure néixer l'IEP i l'emoció que sent en veure el camí que ha recorregut. Així mateix va destacar l'amor pel país i el compromís amb la cultura que batega en l'entitat.

L'acte el va tanca la presidenta de l'IEP Dolors Garcia, qui va agrair «a Lluís Jou i Mirabent i a tots aquells joves que el 1977 van voler fer realitat un somni expressat, molt anys abans, pel Dr. Estalella i van contribuir al naixement i desenvolupament de l'Institut d'Estudis Penedesencs», afegint que «tots ells són un referent pels joves d’avui que vulguin prendre el compromís de treballar per la cultural». Va acabar la seva intervenció demanant, en relació a tots aquells joves, dels que formaven part el mateix Lluís Jou i Mirabent, en Josep Antoni Herrera o en Joan Solé Bordes, que «per molts anys puguem gaudir de la vostra energia, del vostre impuls i de la vostra estima cap a l’humanisme, cap al coneixement i cap a l’Institut d’Estudis Penedesencs».

L’acte va ser conduït per Lluís Hill, vocal de la Junta Directiva per l’Alt Penedès.



Genís Ruiz procedeix a la lectura de l'acta d'atorgament de la Medalla d'Honor 2019




Àngels Parés dona lectura als motius pels quals s'atorga la Medalla d'Honor 2019 a Lluís Jou i Mirabent



El vicepresident de l'IEP Josep Antoni Herrera Sancho comparteix amb el públic assistent l'experiència viscuda en el naixement i desenvolupament de l'IEP i la qualitat humana de Lluís Jou i Mirabent.



Lluís Hill, va ser el conductor de l'acte.

Lliurament de la Medalla d’Honor de l’IEP a Lluís Jou i Mirabent.