Crònica de la reunió a la Joncosa el dia 18 de desembre de 2011

Publicat el 23 de desembre de 2011

En aquesta avinentesa també es tractava d’un municipi inèdit en les trobades del Grup. En un dia ventós i fred, la regidora de Cultura na Rumina Puig ens acollí en la Sala de Plens de l’Ajuntament, on hi havia una llarga i ample taula que es transformà en el centre de reunió de tretze persones ben assegudes.

A la regidora la recolzaven tres veïns de Can Ferrer de la Cogullada interessats en la temàtica toponímica, un dels quals era Joan Comas i Cardó, autor del llibre “Can Ferrer anys enrere”, 2007. De la secció del GET assistiren els companys de La Bisbal/El Montmell, de Sant Sadurní/Subirats, de Vilafranca/Calafell, de Bellvei, de Vilanova i la Geltrú/Olivella, de Santa Oliva i de Sitges. Excusaren la seva presència els representants de Torrelles de Foix i de Toponímia medieval del Penedès i del Camp de Tarragona.

Als presents del municipi se’ls demana la seva col·laboració en la recollida de noms de lloc del Montmell, tasca necessària per a completar la relació que fa alguns anys està realitzant el nostre company de La Bisbal, l’amic Àngel Rovira, amb l’ajuda de Benjamí Català, que, per cert, fa poc ha publicat el seu darrer llibre “Històries de la Bisbal Mil·lenària” i una auca de mil anys d’història de La Bisbal. A més, en Benjamí va tenir la gentilesa de posar sobre la taula una llista de topònims buidats en un capbreu de Llorenç de l’any 1409, que passaran a engruixir la Base de Dades del Penedès.També incrementaran aquesta Matriu Penedesenca el noms de lloc que s’han inventariat en un capbreu de Sant Pere de Ribes de l’any 1588. Després, li tocarà el torn a un altre capbreu ribetà de l’any 1624, en aquests moments en fase d’estudi.

En la roda de comentaris, en Lluís Tetas ens va comunicar que té força avançat el seu treball de “Noms de lloc de Vilafranca del Penedès”, llibre que podria enllestir a partir de l’any vinent.

La propera trobada s’efectuarà el dia 17 de març, en un lloc que oportunament es comunicarà per correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *