Crònica de la reunió del 14 de juny de 2014 a Cunit

Publicat el 3 de setembre de 2014

Reunits a la Sala 3 de l’Espai Associatiu de Cunit, situat al carrer de Sant Joan, núm. 4, Josep Pinyol i Roig de Sant Sadurní d’Anoia, Ignasi Mª Muntaner i Pascual de Sitges, Joan Latorre i Solé de Santa Oliva, Vicenç Carbonell i Virella de Vilanova i la Geltrú, Josep Segura i Estalella de Torrelles de Foix i Josep Solé i Armajach de Bellvei. Va excusar la seva presència Àngel Rovira i Turdiu de la Bisbal del Penedès, i, en canvi, Xavier Parellada de Begues, qui va comunicar que vindria, al final no es va fer present.

Es comenta la dificultat cada vegada més gran, en alguns Ajuntaments, per tal de poder-nos comunicar directament amb el regidor de cultura o amb el mateix alcalde, barrat el pas per administratius que demanen documentació (instància, assegurança de responsabilitat civil, etc.) per tal de poder utilitzar un espai municipal per a les nostres reunions habituals i, alhora, per convidar a dites autoritats en assistir a les reunions. El resultat, a més de les molèsties que suposa la paperassa, és que cap autoritat es presenta, com tampoc, com era habitual, cap veí interessat en l’estudi toponímic.

Es resol, doncs, celebrar la propera reunió, la de setembre, a Cunit mateix, intentant tenir més èxit pel que fa a la presència d’alguna autoritat local, i posant-nos en contacte amb el Grup d’Estudis Cunitencs Delmacio de Conito per tal que algun dels seus membres també hi siguin presents.

Entre d’altres temes tractats, es va posar en clar que els topònims rocallissa i rocaplana, presents al terme de Castellet i la Gornal no són sinònims d’un mateix lloc sinó que corresponen a llocs diferents, tot aclarint els termes “llis” i “pla”.

També es va comentar la nova publicació d’en Josep Solé, Les cases de Bellvei. Mil anys d’història. Es diu, per exemple, que es tracta d’una obra original, és a dir, única en la seva espècie, i de l’encert de la nova divisió de la història que s’hi proposa en època del blat i època del vi aplicada al Penedès.

També es va assegurar que l’any 2015, en ocasió de la capitalitat cultural de Vilafranca del Penedès, es publicarà l’obra de toponímia del nostre consoci Lluís Tetas i Palau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *