Crònica del 9 de març a Sant Joan de Mediona

Publicat el 13 de març de 2013

La distància quilomètrica existent amb la resta del Penedès ens feia dubtar dels possibles assistents a la trobada. A la poca estona de la nostra arribada els dubtes es van diluir. En una estança contínua a la Sala d’Exposicions del Casal de Mediona, el grup de l’Associació d’Estudis Científics hi encabí una improvisada i allargassada taula on s’hi van asseure fins a disset persones, de les quals n’hi havia vuit de la localitat, i d’elles, cinc fèmines. La resta representaven els municipis de Sant Pere de Riudebitlles (2), Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní/Subirats, Vilanova/Olivella, Bellvei, Torrelles de Foix (2) i Puigdàlber. Havien prèviament excusar la seva presència Ignasi Muntaner de Sitges, Àngel Rovira de La Bisbal/El Montmell, Ramon Marrugat de la toponímia medieval del Penedès i del Camp de Tarragona i Joan Latorre de Santa Oliva.

Els medionencs es mostraren prou interessats en la recollida de noms de lloc del seu municipi i prengueren bona nota de les instruccions a seguir, que són ben senzilles. A semblança d’altres ocasions, se’ls va facilitar el llistat provisional dels topònims del lloc que la secció té penjada en la pàgina d’Internet, que, a ben segur, necessitarà ser revisada i ampliada pels components de l’Associació.

Després d’una amigable tertúlia toponímica i de les acostumades intervencions dels membres del GET, finalitzà la reunió amb una insospitada taula ben assortida de deliciós pica-pica.

En properes jornades anunciarem la reglamentària trobada del dia 8 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *