Crònica de la reunió del 15 de març de 2014 a Sant Cugat Sesgarrigues

Publicat el 18 de març de 2014

Degut a un “lapsus” de l’Ajuntament, la reunió va tenir de celebrar-se en el pati d’un bar proper a la Ludoteca, on, gràcies al bon temps i a la temperatura primaveral, s’hi van poder instal·lar en comoditat tres taules amb les seves corresponents cadires. Aquestes, encabiren fins a quinze interessats en la toponímia penedesenca. Després, la senyora alcaldessa acudí per a disculpar-se i fou informada de les nostres inquietuds.

Excusaren la seva presència els nostres companys Xavier Argemí de Sant Quintí de Mediona, Ramon Marrugat de Tarragona, Josep Maria Calaf i els seus col·laboradors de Santa Margarida i els Monjos. Del Grup d’Estudis Toponímics hi assistiren afeccionats de Vilafranca/Calafell, La Bisbal/El Montmell, Vilanova/Olivella, Bellvei, Sant Sadurní/Subirats, Santa Oliva, Sant Pere de Riudebitlles, Terrassola i Lavit, Sitges, quatre de Torrelles de Foix, Josep Clavé de Begues i en Vallès del Pla del Penedès.

El resum de les intervencions fou el següent: Els representants de Sitges i de Vilafranca resten esperançats que l’any vinent es podran publicar les seves respectives monografies toponímiques. Josep Solé, ben aviat veurà a la llum el seu llibre “Història de les cases i dels carrers de Bellvei i de les Casetes de la Gornal”. Àngel Rovira incorporarà a la seva Base de Dades del Montmell els “Noms de les cases de la Joncosa”. Els amics torrellencs estan preparant els “Noms de casa” de la seva demarcació. A Begues treballen en els seus noms de lloc, amb plànols inclosos. Al Pla pensen ampliar la tasca començada per Josep Guitart. A Sant Pere de Riudebitlles, el 22 de maig faran la presentació del “Camí Ral” i a Terrassola i Lavit s’estan confeccionant els noms de lloc i de casa.

Vicenç Carbonell anuncià la decisió de deixar d’ésser el cap visible del GET. En el seu lloc, a partir d’ara, el grup estarà representat per Josep Solé. El fins avui coordinador oferí consultar el seu arxiu de Fotografies del Penedès, dipositat a l’Arxiu Comarcal del Garraf. També són a la disposició dels membres de la secció i de tothom que ho desitgi les fitxes dels noms de lloc del Penedès que té en el seu domicili i que en un futur seran cedides al citat arxiu.

En un proper avís es comunicarà on s’efectuarà la trobada del mes de juny. Es procurarà inserir-ho en la programació de l’IEP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *