Crònica de la reunió del 22 de juny a Santa Fe

Publicat el 24 de juny de 2013

En la gairebé novella Sala polivalent dels Pins de Cal Ferret ens esperava el senyor Alcalde i regidor de Cultura  Jordi Rius i Cosialls, a qui vam comunicar el nostre projecte de recollida de noms de lloc del Penedès i de Santa Fe en particular, car disposem d’un migrat nombre de topònims del  seu municipi. El senyor Rius es va mostrar prou receptiu per aconseguir el màxim de noms de lloc de Santa Fe.

Per aquesta convocatòria ens havien excusat la seva presència els companys Xavier Argemí de Sant Quintí, Andreu Peix de Mediona i Jaume Pardo de Torrelles. A la reunió hi assistiren els amics toponímics de la  Bisbal/El Montmell, Sant Sadurní/Subirats, Vilanova/Olivella, Bellvei, Torrelles de Foix, de Sitges/Canyelles i Vilafranca del Penedès. En aquesta ocasió també tinguérem el goig de saludar al vilafranquí Lluís Hill, el qual està cercant la genealogia de la seva família, a qui prèviament en Muntaner li havia facilitat l’etimologia dels Hill, que segons sembla no té res a veure amb la llengua anglesa.

Per aquest any tenim prevista la publicació dels Noms de lloc de Vilafranca del Penedès. En Lluís Tetas ho té pràcticament enllestit. Només manquen les fotografies i el plànol del municipi. Esperem que els tràmits pressupostaris no es facin esperar. Demanem a la Junta de l’IEP activar la qüestió.

Pel que fa a la Base de Dades que tenim penjada a Internet, tant prompte es pugui s’incrementarà amb la relació de topònims dels capbreus de Sant Pere de Ribes de 1588 i de 1624. També incorporarem un llistat provisional dels noms de lloc de Canyelles. Esperem més aportacions d’altres municipis, car tenim altres companys treballant en la seva demarcació i n’hi ha un parell que esperen publicar el seu llibre ben aviat.

La propera reunió està prevista pel dia 14 de setembre a Olesa de Bonesvalls i la darrera de l’any el 14 de desembre a Vilanova i la Geltrú. En un proper comunicat es diran els llocs concrets de les trobades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *