Crònica de la trobada a Pontons el 17 de març de 2012

Publicat el 19 de març de 2012

En una tarda de primavera avançada, el senyor regidor de Cultura Lluís Escardó ens obrí les portes de l’Ajuntament, per després acollir-nos en la sala de reunions a l’entorn d’una llarga taula rectangular, que passada una breu estona, pel nombre de presents arribà a fer força goig.

La trobada reuní persones que recullen els noms de lloc de Vilanova i la Geltrú/Olivella, Bellvei, dues de la Bisbal/el Montmell, Sitges, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Sadurní/Subirats, Santa Oliva i dues de Torrelles de Foix. Excusaren la seva presència els amics de Vilafranca/Calafell i de toponímia medieval del Penedès i del Camp de Tarragona.

Acudiren a la invitació de l’aplegament obert, en Josep Segura, torrellenc que viu a Vilafranca, investigador dels seus avantpassats de la Riambalda de Pontons amb branques en moltes masies de la comarc, i el vilafranquí Ivo Elies, estudiós dels capbreus de Subirats, que ens facilitarà valuosa informació de toponímia pretèrita.

Un pic fetes les presentacions al senyor regidor, li fou exposada la proposta del projecte toponímic penedesenc per al seu municipi, amb el qual es mostrà prou interessat en poder col·laborar.

Per part del col·lectiu foren debatudes algunes propostes, una d’elles de procurar una nova aproximació amb els companys d’Olesa de Bonesvalls i, una altra fou la de contemplar una relació amb el nou equip d’estudis locals de Cunit.

La propera reunió està prevista per al dia 16 de juny en el lloc que serà prèviament comunicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *