Crònica de la reunió del dia 16 de juny de 2012 a Vilobí

Publicat el 20 de juny de 2012

La segona trobada de l’any s’esdevingué en la Sala Polivalent del Casal Municipal d’Avis de la plaça de la Vila, enfront l’església de Santa Maria.

En aquesta ocasió s’aplegaren els companys que representen els municipis penedesencs de Vilanova i la Geltrú/Olivella, Bellvei, la Bisbal/el Montmell, Sitges, Sant Sadurní/Subirats, Santa Oliva, El Pla del Penedès, toponímia medieval del Penedès i del Camp de Tarragona, Les Cabanyes i Torrelles de Foix. Excusaren la seva presència els amics de Vilafranca/Calafell i Jaume Pardo de Torrelles.

La regidora Rosa Gallego, que prèviament havia anunciat la reunió en el Butlletí Informatiu Municipal, ens va presentar un col·lectiu de vilobinecs format per Romà Macari i esposa, Xavier Serra i Maria Antònia Ferré, tots ells interessats en la millora del llistat de noms de lloc de Vilobí i la rodalia que tenim enregistrats en la Base de Dades penjada a Internet. Pel que fa al senyor Serra, es mostrà prou sensibilitzat pels noms de casa, dels quals el Grup d’Estudis Toponímics els desconeix gairebé tots.
L’Eveli Gallego de Les Cabanyes ens facilità uns apunts d’un capbreu de Sant Valentí servat a l’Arxiu Comarcal de Vilafranca. En quan a les publicacions de Noms de lloc esperades, és possible que la de Vilafranca del Penedès passi al davant de la de Santa Oliva. Ho sabrem del cert en la propera reunió toponímica, que tenim previst fer-la el dia 15 de setembre en un local municipal de Santa Margarida i els Monjos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *