Crònica de la reunió del 12 de juny de 2010 a l’Arboç

Publicat l’1 de juny de 2010

Reunió del Grup d’Estudis Toponímics

12 DE JUNY DE 2010

L’Arboç

En la Casa de Cultura i en el marc de l’Auditori, amb la presència de la senyora Regidora de Cultura i del nostre venerable amic i consoci Josep Maria Jané, la secció realitzà la segona trobada de l’any de la Secció de Toponímia, en la qual el col·lectiu toponímic constava de deu components.

L’agrupació d’estudiosos procedien de Sitges, d’Olesa de Bonesvalls, de Santa Oliva, de Puigdàlber, Sant Pere de Riudebitlles, de Sant Sadurní/Subirats, de La Bisbal/El Montmell, de Bellvei i de Vilanova i la Geltrú/Olivella. S’afegí a la convocatòria un diligent i actiu arbocenc.

Després de les presentacions, s’exposà el projecte del grup a la Regidora, que delegà la tasca de recerca de toponímia del municipi al present estudiós de l’Arboç, que va trobar molt interessant la iniciativa.

Fou notificada que la reedició revisada i ampliada dels “Noms de lloc del terme d’Albinyana” quedarà enllestida el proper mes de juliol. En la programació de tardor hi figurarà la data de la seva presentació a Albinyana.

Els representants d’Olesa comunicaren que ja havien “buidat” el seu recent llibre “Noms de cases i carrers antics d’Olesa de Bonesvalls”, en la Base de Dades dels noms de lloc del Penedès. Pel que fa al company bisbalenc, ens digué que estaven divulgant curiositats toponímiques i històries dels carrers del poble a una associació de dones que els hi havien demanat, activitat que atreia una bona quantitat de bisbalencs.

El grup es reunirà de nou el 18 de setembre, en aquesta ocasió a Llorenç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *