Crònica de la reunió del dia 5 de setembre de 2009 a Bellvei

Publiat el 6 de setembre de 2009

El nostre consoci Josep Solé, en representació de l’Ajuntament de la Vila, ens féu d’amfitrió i ens introduí en la Sala d’Exposicions del Centre Cívic, edifici abans conegut per La Patronal. Una gran taula centrava la nostra assistència, en aquesta ocasió representada per socis de Sitges, Bellvei, de Toponímia medieval del Penedès i del Camp de Tarragona, de Vilafranca/Calafell, de la Bisbal/El Montmell, d’Olesa de Bonesvalls, de Santa Oliva i de Vilanova i la Geltrú/Olivella. Excusà la seva presència l’amic Josep Pinyol de Sant Sadurní/Subirats.

Feia una bona temporada que ens mancava la presència del nostre dilecte i apreciat Manuel Bofarull, home de dilatada experiència literària i toponímica, el qual ens deixà definitivament aquest estiu. Tot i així, la seva col·laboració amb el Grup d’Estudis Toponímics, serà sempre recordada mitjançant la propera segona edició, revisada i ampliada, dels “Noms de lloc del terme d’Albinyana”, apareguda l’any 1992.

Pel altre costat, el nombrós equip d’Olesa de Bonesvalls s’ha destapat amb un nou llibre: “Noms de carrers i cases antigues d’Olesa de Bonesvalls”, edició que encetarà una nova col·lecció del Grup, ja que portarà el número 1 dels “Estudis Toponímics Penedesencs”.

En quan a la Matriu penedesenca, s’hi està treballant en gairebé tots els municipis per mitjà del programa Access, però, d’aquí en endavant, a qui ho desitgi se li facilitarà informació local i puntual per mitjà de taules en Word.

De fet, per la pàgina d’Internet de l’Institut ja és possible consultar una bona part de la Base de Dades. En un futur, s’hi penjaran més de tretze mil topònims penedesencs.

Després de les diverses intervencions dels reunits, s’acordà realitzar la tercera trobada del curs pel desembre a les Cabanyes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *