Crònica de la reunió del 12 de desembre de 2009 a les Cabanyes

Publicat el 13 de desembre de 2009

En el Casal d’Avis Municipal de les Cabanyes, a l’entorn de dues grans taules rodones ajuntades, amb la presència del senyor Alcalde i del nostre consoci i amic Eveli Gallego, que ens féu d’amfitrió, hi hagué l’assistència de catorze persones, de les quals tres eren socis d’Olesa de Bonesvalls, una de Sant Sadurní/Subirats, altra de Sant Pere de Riudebitlles, de Vilafranca/Calafell, de Sitges, de Toponímia medieval del Penedès i del Camp de Tarragona, tres representants de la Bisbal/El Montmell, tancant la reunió el soci de Vilanova i la Geltrú/Olivella. Excusaren la seva presència Josep Solé de Bellvei i Joan Latorre de Santa Oliva.

D’entrada es posà en antecedents al senyor Alcalde de la tasca que porta a terme el Grup i de l’estat actual de la Base de Dades toponímica del Penedès. La màxima autoritat del poble demostrà tenir interès en la qüestió i ens comunicà que cercaria l’estudiós que pugés confeccionar els “Noms de lloc de les Cabanyes”, el qual tindria l’ajuda del nostre amic Aveli.

En el debat posterior, es confirmà la propera segona edició, revisada i ampliada, dels “Noms de lloc del terme d’Albinyana”, apareguda l’any 1992.

També tenim coneixement d’haver-hi converses per tal d’editar el llibre “Noms de carrers i cases antigues d’Olesa de Bonesvalls”, en la nova col·lecció del Grup, ja que portarà el número 1 dels “Estudis Toponímics Penedesencs”.

En les diverses intervencions dels reunits, l’Aveli aportà un document de l’any 1694, on consta la unió d’un Gallego de Sant Joan de Conilles (Mediona) amb una Via de la Rovira Roja, casament efectuat en la capella de Sant Salvador de Certs (escrit Sers), del terme de Sant Martí Sarroca.

Per altra banda, Benjamí Català contribuí amb la mostra d’uns fulls informatitzats, que corresponen a un molt interessant treball històric, geogràfic i toponímic confeccionat per una senyora jubilada de la Rovira Roja, amiga del soci Magí Suriol, que ens posarà en contacte amb ella.

Finalment, s’acordà realitzar la primera trobada de 2010 a La Gornal, durant el mes de març.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *