Es presenta el llibre ‘Fires i Mercats a Vilafranca i al Penedès. Economia i sociabilitat’

Aquest dijous al vespre es presentava a la Sala Muriel Casals de l’Institut d’Estudis Penedesencs de Vilafranca el llibre ‘Fires i Mercats a Vilafranca i al Penedès. Economia i sociabilitat’.

El llibre és un treball conjunt de Ramon Arnabat, Daniel Sancho París, Maria Soler i Jordi Vidal que vol explicar amb profunditat però també amb voluntat divulgativa el pes i la importància que han tingut i segueixen tenint les fires i els mercats a Vilafranca, des del segle XII i fins a l’actualitat.

El llibre va sorgir d’una proposta que va realitzar el consistori vilafranquí fa deu anys a Ramon Arnabat, que actua de coordinador del volum en el qual hi han participat els quatre historiadors. L’època medieval ha anat a càrrec de Maria Soler; Jordi Vidal se n’ha fet càrrec de la moderna; Daniel Sancho París del segle XIX i Ramon Arnabat del segle XX.
L’obra inclou un ampli reportatge fotogràfic, principalment del segle XX, moltes fotografies del qual procedeixen del fons de l’arxiu històric comarcal, així com mapes i gravats. Estarà a la venda a les llibreries de Vilafranca al preu de 20 euros.

La presentació del volum va anar a càrrec de Daniel Sancho París en nom dels autors i va comptar amb l’assistència del president de l’IEP, Albert Tubau i de diversos regidors del consistori, com el regidor de cultura Raimon Gusi i el de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort.

Visita guiada a l’Exposició Ramon Casas, al Museu Maricel de Sitges
Diumenge 29 de gener

Diumenge 29 de gener
Sitges
Palau Maricel
Un quart d’11 del matí

Amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor Ramon Casas (1866-1932), l’objectiu de l’exposició es reivindicar l’obra d’una de les figures més rellevants i representatives de l’art català.

Ens trobarem a un quart d’11 del matí davant del Palau de Maricel. Es faran dos grups
de 15 persones.

Import de la visita guiada: 7 €

Per a una millor organització de la visita, confirmeu la vostra assistència a la secretaria de l’IEP, al tel. 93 892 19 79 / 669882959 o per correu electrònic: secretaria@iepenedesencs.org

Presentació del llibre “Fires i mercats a Vilafranca i al Penedès. Economia i sociabilitat”
Dijous 26 de gener

Dijous 26 de gener
Vilafranca del Penedès
Seu de l’IEP, c/ dels Banys, 11, Sala Muriel Casals
7 de la tarda

Dels autors Ramon Arnabat, Daniel Sancho, Maria Soler i Jordi Vidal. La presentació anirà a càrrec de Daniel Sancho, cap de la Secció d’Història de l’IEP i autor, Albert Tubau, president de l’IEP, Raimon Gusi, conseller de Cultura del Consell Comarcal Alt Penedès, i Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació.

L’edició del llibre ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, Institut Ramon Muntaner, Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Agroalsina-Agrinova.

En conveni amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Activitat de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya

Veure la invitació a l’acte