Els bombardejos franquistes al Penedès. Història i memòria.

Dissabte 2 de juny
Sitges
Grup d’Estudis Sitgetans, Carrer d’en Bosc, 9
Set de la tarda

 

Passi del DVD amb una entrevista a quatre sitgetans realitzat per l’IEP

Tot seguit debat obert

Presenta i modera Àngels Pares, responsable del projecte Tots els Noms a Sitges

Acte organitzat conjuntament pel Grup d’Estudis Sitgetans i IEP.

 

Inauguració de l’exposició: CULTURES TRIBALS ~ Fotografies i objectes tribals de Jordi Llorens i Estapé

Divendres 1 de juny
Vilafranca del Penedès
Aula de Cultura Caixa Penedès – Fòrum Berger Balaguer
Dos quarts de vuit del vespre

La inauració tindrà lloc el proper 1 de juny de 2012 a les 19:30 hores a l’Aula de Cultura Caixa Penedès – Fòrum Berger Balaguer.
Hi seran presents el Sr. Pep Bernadas, antropòleg i fundador d’Altaïr, i la Sra. Teresa Noguer,delegada de l’ONG Global Infantil. Durant la inauguració es projectarà l’audiovisual “L’ètnia dels surma”, de la Vall de l’Omo, Etiòpia.

Horari de l’exposició:

De l’1/06/2012 a l’1/07/2012

  • De dimarts a dissabte: de 18:30 a 20:30 h
  • Diumenges i festius: de 12 a 14 h i de 18:30 a 20:30 h
  • Dilluns tancat

El benefici de la venda de les fotografies de l’exposició es destinarà a l’ONG Global Infantil

Veure el fulletó de l’exposició en format PDF

Veure la invitació a la inauguració en format PDF

Notícia a Penedès TV: Les cinquenes jornades de la Penedesfera es dedicaran al turisme

24 de maig de 2012
rtvvilafranca.cat
Goretti Martínez

La trobada anual de blocaires i interessats en el web 2.0 del Penedès tindrà lloc aquest divendres i dissabte al Vallformosa Winery Convention Center de Vilobí del Penedès.

Les cinquenes Jornades de la Penedesfera s’han presentat aquesta mateixa setmana a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès sota el títol “Eturisme”. Tindran un perfil molt formatiu, adreçades tant a l’emprenedoria empresarial com personal, amb el tema del turisme com a fil conductor. Mostrar la tècnica per fer tasts de vi i cava on-line, les possibilitats de l’autocaravanisme, el turisme enogastronòmic, la mobilitat i la innovació seran alguns dels temes que es tractaran durant les jornades.Les xarxes socials són, ara per ara, un instrument fonamental en la comunicació de qualsevol negoci de caire turístic.

L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen blocaire, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els blocaires penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blocs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació des d’una vessant social, ciutadana i participativa. Les jornades estan adreçades a blocaires i interessats en el web 2.0 de les comarques del Penedès, però també de fora d’aquest territori i a tots aquells que volen introduir-se en aquest mitjà de comunicació.

L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de la Penedesfera, que recentment ha superat els 900 membres i és secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs. En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera, es comptarà amb la col·laboració en l’organització del Consell Econòmic i Social de l’Alt Penedès per unir esforços en una conjuntura econòmica que ho requereix i enriquir encara més els coneixements compartits. Tots els actes són gratuïts, només cal una inscripció prèvia. Es podran seguir a http://www.penedesfera.cat. El hashtag a twitter serà #Penedesfera.

· Fundació Tapies
· Goya al Caixafòrum

Diumenge 27 de maig
Barcelona

Sortida “anticrisi” anada i tornada amb tren.

Preu aproximat 25€ Entrada Fundació, visita guiada i transport.

10.30 h Fundació Tapies, visita guiada i comentada pels guies de la Fundació

Nova selecció d’obres del fons de la Col·lecció que ofereix un recorregut cronològic per les diferents etapes creatives de l’obra d’aquest artista des del inici de la seva trajectòria a la dècada dels anys quaranta fins a la producció més recent de la dècada dels dos mil. Formen part d’aquest recorregut obres que il·lustren l’evolució de tipologies, tècniques i materials emprats per Tàpies. L’exposició es completa amb la projecció el documental Tàpies (1969), del realitzador Clovis Prévost.

 

12.30 h Caixafòrum, veurem l’exposició “Goya. Luces y sombras”

Formada per un centenar d’ obres, “Goya. Luces y sombras” ofereix un recorregut cronològic por l’obra del mestreUna nodrida e importantíssima selecció
que, sense pretendre ser exhaustiva, s’articula en forma de petits relats visuals que analitzen els grans temes abordats por l’artista al llarg de la seva vida.

El dinar es lliure.

Transport – Tren Rodalies

Els socis del Vendrell haurien d’agafar el tren de les 8.28 h. del matí- aprox.

Els socis de Vilafranca el de les 9.07 h. del matí, aprox.

Els socis de Vilanova el de les 9,22 h. del matí, aprox.

Ull ! Són horaris orientatius, ja que es possible que canviïn de cara el bon temps.

Per una millor organització de la visita i del dinar, confirmeu la vostra assistència a la secretaria de l’IEP, al tel 93 892 19 79 , 636319635 secretaria Vilanova, 977 18 29 82 secretaria del Vendrell (dimecres i divendres tarda) o per correu electrònic:secretaria@iepenedesencs.org

 

Jornada:
Eduard Vidal i Valenciano i el teatre del segle XIX

Dissabte 26 de maig
Vilafranca del Penedès

Deu del matí

Claustre de Sant Francesc (C. Sant Pere, 3):

  • 10:00h: presentació i benvinguda a càrrec del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Sr. Raimon Gusi Amigó
  • 10:15h: Biografia, encara provisional, d’Eduard Vidal i Valenciano a càrrec de Manel Güell Barceló, formador i escriptor
  • 11:00: discussió i pausa
  • 11:30: Eduard Vidal i Valenciano en els inicis del teatre català, a càrrec Magí Sunyer Molné, professor de literatura de la Universitat Rovira i Virgili i escriptor.
  • 12:15: discussió
  • 12:30: Vigència del teatre d’Eduard Vidal i Valenciano, a càrrec de Francesc Foguet i Boreu, professor de literatura de la La universitat Autònoma de Barcelona.
  • 13:15: discussió

Teatre Municipal Cal Bolet (C. De Cal Bolet, 3):

20h

  • A boca tancada. Adaptació i interpretació de Toni Regueiro. Direcció: Ferran Carvajal.
  • Lo Diable, les Dones i la Taverna una breu ficció teatral sobre E. Vidal Valenciano.
  • Una “ocurrència” del Taller d’Assaig Teatre amb Valeri Laguna.

L’assistència a la Jornada al Claustre és gratuïta però cal inscriure-s’hiprèviament. Per assistir a les representacions del Teatre Cal Bolet el preu de l’entrada és de 5 €.

Informació i inscripcions: cultura@vilafranca.org Telèfon 93 890 04 59 de dilluns a divendres de 9 a 14h

Veure el programa de la jornada en format PDF

Veure el full d’inscripció en format PDF

Presentació del llibre
“Manuel Trens, liturgista, historiador, i amant de l’Art”

Dissabte 26 de maig
Sitges
Grup d’Estudis Sitgetans, Carrer d’en Bosc, 9
Set de la tarda

A càrrec de Joan Solé i Bordes.

Publicació de la Facultat de Filosofia – Universitat Ramon LLull

Amb la col·laboració de la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona, Vinseum, Institut d’Estudis Penedesencs, Òmnium Cultural Alt Penedès i Caixa Penedès

Acte coorganitzat pel Grup d’Estudis Sitgetans i IEP

5es JORNADES DE LA PENEDESFERA:
“eTURISME”

25 i 26 de maig
Vilobí del Penedès – Vallformosa Winery Convention Center

Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de blocaires i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen blocaire, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els blocaires penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blocs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col.laborativa. Les jornades estan adreçades als penedesencs, de fora d’aquest territori i a tothom que vol introduir-se en aquest mitjà de comunicació. L’organització és a càrrec de la Penedesfera, comunitat d’aquest àmbit que ha superat els 900 membres i és secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP).

Aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera comptarà amb la col.laboració en l’organització del Consell Econòmic i Social de l’Alt Penedès (CESAP), del qual en forma part l’IEP, les associacions empresarials Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEG), Unió Empresarial del Penedès (UEP) i Cambra de Comerç de Barcelona, així com les delegacions sindicals del territori de Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), per unir esforços en una conjuntura econòmica que ho requereix i enriquirencara més els coneixements compartits. Aquest any les jornades tindran un perfil molt formatiu, adreçades tant a l’emprenedoria empresarial com personal, amb la temàtica “eTurisme”: Turisme en tots els seus segments i la seva aplicació en la Societat de la Informació i el Coneixement. Així mostrar la tècnica per fer tasts de vi i cava on-line, les possibilitats de l’autocaravanisme, el turisme enogastronòmic, la mobilitat i la innovació seran alguns dels temes que es tractaran, on no faltarà una trobada networking entre els participants.

Tots els actes són gratuïts, només cal una inscripció prèvia. Es podran seguir ahttp://www.penedesfera.cat. El hashtag a twitter serà #Penedesfera.

Divendres 25 Maig de 2012

18:30 Inauguració de les 5es Jornades de la Penedesfera: “eTurisme”

Entrega de vals de descompte per al registre de dominis .cat per la Fundació puntCAT.

19:00 Vins&Blogs: “Com fer un tast de vi i cava on-line”

Tot gaudint de vins i caves Vallformosa aprendrem les millors tècniques per fer tastos on-line.

Conductor: Anthony Swift, WinePleasures

Organitza: Penedesfera

20:30 Fi del 1r dia de les jornades

Dissabte 26 Maig de 2012

10:00 Ponència: “Entendre la mobilitat a l’empresa: més enllà del mòbil!”

La mobilitat en l’empresa va molt més lluny de tenir la nostra web adaptada al mòbil, i no es soluciona fent una App per a l’Iphone o per a l’Android. No son els dispositius els que esmouen. Ens movem les persones, i volem accedir a les nostres dades…

Ponent: Ramon Masip, Synctur

11:00 Taula Rodona: “Com atraure l’autocaravanisme gràcies a la xarxa”

Manel Montfort, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès – Inauguració de la zona per autocaravanes a Vilafranca, impacte econòmic i previsions.

Jordi Milà, Responsable d’exteriors de la Unió Caravanista de Catalunya, Secció Autocaravanes – Resum del sector/mercat d’autocaravanistes, relació amb el turisme o e-
turisme, com funciona aquest col·lectiu? Què ens pot aportar?, que els hi fa falta? Més àrees al territori Català? Un programa com el France-Passion?

Jordi G. Xicola, CEO Buena Ruta Viajes en autocaravana – La relació de l’autocaravanisme i l’e-comerç, necessitats?

Modera: Eric Enguita, Propietari d’ArtCava – El projecte de zona rural per Autocaravanes a Artcava – Model i funcionament.

12:00-12:30 Pausa – Coffee Break

12:30 Ponència: “Turisme: Innovar o morir”

Perquè hem d’innovar en el sector turístic? Casos d’èxit i de fracàs..

Rainer Brusis, InnovaTurismo

Organitza: Cambra de Comerç de Barcelona

13:30 Taula Rodona: “Enoturisme: Per què i amb qui?”

Damià Serrano Miracle, Professor de Turisme Enogastronòmic del CETT – Universitat de Barcelona i Summiller – Per què els cellers i caves han d’apostar per turisme del vi i del cava?

Carles Mera, Consultor Enogastronòmic a Vinexus – La cooperació és clau per un producte enoturístic de qualitat.

Modera: Daniel García Peris, Director del Patronat de Turisme de Subirats

Amb el suport de: CCOO i UGT

14:30 Cloenda de les jornades amb un Pica-pica Networking

Organitza:
Penedesfera
Vallformosa
Consell Econòmic i Social de l’Alt Penedès (CESAP):
Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEG)
Cambra de Comerç de Barcelona Delegació Alt Penedès
Comissions Obreres Delegació Alt Penedès-Garraf (CCOO)
Institut d’Estudis Penedesencs (IEP)
Unió General de Treballadors Delegació Anoia-Penedès-Garraf (UGT)
Unió Empresarial del Penedès (UEP)

Col.labora:

Consell Comarcal de l’Alt Penedès
DO Penedès
Penedès TV
Fundació puntCAT
WinePleasures
Discover Penedès

Veure el tríptic de les jornades en format PDF