Inauguració de l’exposició
ART MODERN. OBRES MESTRES DEL CAU FERRAT – 30 de març

Anotació

Dissabte 30 de març
Sitges
Edifici Miramar
Vuit del vespre
Produïda i organitzada pel Consorci del Patrimoni de Sitges,que tindrà lloc el proper divendres dia 30 de març, a les 20 h.

La mostra, que exhibeix les obres més significatives de la col.lecció de pintura moderna aplegada per Santiago Rusiñol i que formen part del Museu Cau Ferrat, es podrà visitar fins el 25 de novembre de 2012.

Nou apartat a la web de l’IEP:
ESPAIS DE MEMÒRIA. ITINERARIS DEL PENEDÈS

Anotació

S’ha afegit un nou espai a la web de l’Institut. Per saber tot sobre els itineraris relacionats amb els Espais de Memòria. Podeu veure notícies sobre aquestes rutes emesos a les televisions de la comarca i a TV3. També podeu saber com s’organitzen les rutes guiades, com contactar i veure fotografies de cada una. I per fi, podeu descarregar-vos el mapa de les rutes, en quatre idiomes, en format PDF.

Feu clic a la imatge per accedir a la secció de la web dedicada als itineraris:

 

Notícies a Penedès TV: Es presenten les rutes de la Guerra Civil

Anotació

23 de març de 2012
rtvvilafranca.cat
Josep M. Soler

El Penedès disposa de tres rutes senyalitzades per donar a conèixer els elements patrimonials més destacats relacionats amb la Guerra Civil a la comarca.

El Consell Comarcal, l’Institut d’Estudis Penedesencs i el Vinseum organitzaven aquest dijous al vespre una xerrada per donar a conèixer els elements patrimonials més destacats relacionats amb la Guerra Civil a la comarca. La xerrada, presidida pel conseller Pol Pagès, anava a càrrec del president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, l’historiador, Ernesto González i l’arqueòleg del Vinseum, Jordi Farré. El saló de sessions del Consell Comarcal es va omplir de gent interessada en conèixer l’experiència. En el transcurs de l’acte es va explicar que els elements patrimonials de la Guerra Civil al Penedès han estat catalogats i senyalitzats per tal que puguin formar part dels Itineraris de la Memòria de Catalunya, impulsats des del Memorial Democràtic i la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament. Amb els elements patrimonials que es conserven a les comarques de l’Alt, Baix Penedès i Garraf s’han dissenyat 3 rutes temàtiques. La Ruta del front, la Ruta del vesper de la Gloriosa i la Ruta de defensa de costes. La presència de la guerra va ser constant al Penedès, malgrat que el front era a molts quilòmetres de distància. Les tres rutes que configuren els itineraris tenen com a objectiu posar en valor un patrimoni que inciti a la reflexió sobre la crueltat i la inutilitat de la guerra. Les rutes transcorren per els municipis de Vilanova, Vilafranca, el Vendrell, Sitges, els Monjos, l’Arboç, Cubelles, Calafell, Albinyana, la Bisbal del Penedès, Santa Oliva, Subirats, Pacs, Vilobí, Torrelavit i Font-rubí. Per facilitar la difusió d’aquestes rutes, la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament i el Memorial Democràtic han editat un mapa-guia que es va repartir a tots els assistents a la xerrada.

Presentació del llibre
CARAMELLES I CARAMELLAIRES
Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat, i Baix Camp – 24 de març

Anotació

Dissabte 24 de març
Vilafranca del Penedès
Sala d’actes del Vinseum
Dos quarts de vuit del vespre

D’Armand Beneyto i Albero

La Societat Coral La Margaridoia de Santa Margarida i els Monjos ens interpretarà un parell de Caramelles i Joan Solé i Bordes comentarà els principals aspectes d’aquesta edició

Veure l’invitació a l’acte en format PDF

Trobada dels Amics de l’Art Romànic Barcelona, Berguedà, Bages, Sabadell i la secció Arts de l’IEP
Visita Monestir de Sant Cugat del Vallès i les pintures romàniques de Santa Maria de Barberà
24 de març

Anotació

Dissabte 24 de març
Sant Cugat del Vallès

Horari de sortida:

  • Vilanova i la Geltrú, estació de busos, a tres quarts de vuit del matí
  • El Vendrell, parada de bus Avinguda de Jaume Carner, a les vuit del matí
  • Vilafranca del Penedès, parada de bus plaça Penedès, a dos quarts de nou del matí

Import aproximat de la sortida: 40 €  /   44 € socis  
Dependrà del nombre d’inscrits pel transport (inclou el transport, el dinar, les entrades i  guies)

Per una millor organització de la visita,  confirmeu la vostra assistència a la secretaria de l’IEP, al tel  93 892 19 79 o  per correu electrònic  secretaria@iepenedesencs.org