Free cookie consent management tool by TermsFeed L’IEP vol que el catàleg del paisatge del Penedès sigui clau en l’execució del Pla Territorial



L’IEP vol que el catàleg del paisatge del Penedès sigui clau en l’execució del Pla Territorial

21 de maig de 2024



L’Institut creu que el futur Pla no contempla, de manera rellevant, el nou catàleg, al que solament se li va dedicar el 5% del temps emprat en la sessió de presentació de l’avantprojecte.

El passat dimecres, Vilafranca va acollir la presentació de l’avantprojecte del Pla Territorial del Penedès.

La sessió, que va durar al voltant d’unes tres hores, va servir per explicar de manera detallada els apartats del projecte, entre ells el nou catàleg paisatgístic del Penedès, situat a l’annex de l’avantprojecte.

Tot i això, entitats elaboradores d’aquest catàleg, com l’Institut d’Estudis Penedesencs, creuen que l’explicació d’aquest últim apartat va ser menys acurada i més curta del previst.

Per l’IEP, aquesta nova carta del paisatge, aprovada amb caràcter previ pel Departament de Territori aquest mes de febrer, ha de ser l’element referencial del futur Pla Territorial. Per una banda, constata des d’un punt de vista més detallat i supramunicipal la diversitat i riquesa paisatgística del Penedès. I, per una altra banda, fixa per primer cop els objectius de qualitat paisatgística de les 16 unitats de paisatge del territori.

És per això, que Herrera creu que el catàleg hauria de representar un capítol més de l’avantprojecte del Pla, i no sols una referència de l’annex.

El nou catàleg estarà en exposició pública fins al proper 7 de juny, moment en què s’iniciarà el procés d’aprovació definitiva.