Free cookie consent management tool by TermsFeed El Vinseum acull una exposició sobre les construccions fetes amb pedra seca a Catalunya



El Vinseum acull una exposició sobre les construccions fetes amb pedra seca a Catalunya

10 de desembre de 2021



Fins el proper 9 de gener, el Vinseum acull l’exposició titulada «Tota pedra fa paret», un recull fotogràfic i divulgatiu sobre la tècnica arquitectònica tradicional de la pedra seca.

Activitat dins de les XXIX Jornades d’Estudis Penedesencs “Del paisatge a la gastronomia: l’agricultura, la ramaderia i la pesca a l’àmbit de la vegueria Penedès (Penedès Històric)”

A través de panells i de diferents elements, l’exposició documenta algunes de les principals construccions que hi ha repartides pel país fetes amb aquesta tècnica que ha aconseguit sobreviure al pas del temps. La mostra ofereix una àmplia panoràmica sobre el llegat de la pedra seca i posa èmfasi també en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial.

L’exposició repassa la realitat del conjunt del país, però també s’hi pot veure informació específica sobre la pedra seca al Penedès. Aiximateix, s’hi poden veure diferents tipus de pedra amb les quals s’han construït la major part dels elements arquitectònics detallats en les fotografies.

La inauguració de l’exposició va reunir una cinquantena de persones al Vinseum amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Ricard Rafecas.