Free cookie consent management tool by TermsFeed L'IEP a Ràdio Vilafranca



L'IEP a Ràdio Vilafranca

22 de febrer de 2021



Programa emès el 22 de febrer de 2021.

Es parla de les Jornades d’Estudis Penedesencs d’aquest 2021. Les activitats es preparant ja de manera telemàtica, quan es pugui s’aniran fent presencials, encara que també seran retransmeses telemàticament i penjades desprès al canal YouTube de l’Institut d’Estudis Penedesencs. El lema de les jornades serà «Del paisatge a la gastronomia, l’agricultura, la ramaderia i la pesca en l’àmbit de la Vegueria Penedès».

Dins de les jornades hi haurà la 11a mostra de cinema etnogràfic, amb col·loquis i ponències, també actes de l’observatori del patrimoni etnològic i immaterial, tallers de memòria oral i es portarà l’exposició «Tota pedra fa paret» a Vilafranca.

També es comenta el desenvolupament del projecte de recollida d’imatges de les capelletes a domicili, s’amplia el termini.

Hi haurà la trobada de centres d’estudis, que el darrer any es va ajornar. Es farà a Olivella, tractant el tema dels pobles abandonats, retransmetent-se en directe. Es clourà amb l’estrena del documental «Dins la fosca», rodat al poble de Marmellar.

Un dels projectes per aquest any és celebrar el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República, lligat amb el projecte «Tots els noms».