Free cookie consent management tool by TermsFeed L'IEP a Ràdio Vilafranca



L'IEP a Ràdio Vilafranca

30 de novembre de 2020



p>Programa emès el dia 30 de novembre de 2020.

Amb la presència de la presidenta de l’IEP, Dolors Garcia. Ens parla dels actes previstos per les properes dates. Començant per un recorregut per Santa Oliva resseguint la pedra seca. El dissabte 5 de desembre hi ha previst la presentació d’un documental sobre la protecció de la pedra seca, seguida d’un col·loqui aprofundint el tema.

A Gelida, per Santa Llúcia, el 13 de desembre, es la festa de l’escudella, que no es podrà desenvolupar com altres vegades per la pandèmia. L’IEP hi ha participat amb la investigació sobre aquesta festa i en la publicació d’un fulletó, que es podrà descarregar en format PDF.

El dilluns 14 de setembre es presentarà a Bonastre el catàleg de l’exposició «Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya», tot esperant que les circumstàncies ho permetin, i sempre seguint el protocol de seguretat.

Aquest any el Vendrell ha estat Capital Cultural, ja closa, però encara resten dos actes pendents, com ara la presentació del segell commemoratiu i també la presentació del llibre sobre l’origen medieval del Vendrell. «Un camí que porta a l’origen del Vendrell medieval» i que estarà disponible abans de Nadal.

Un altre llibre que es presentarà força aviat és sobre l’abocador del Coll d’En Ferran, a Vilanova i la Geltrú, obra del Doctor Josep Antoni Herrera, vicepresident de l’IEP.

Altres llibres que es presentaran en un breu termini de temps són: «Personatges de la ciència i la tecnologia al Penedès», aquest sols es trobarà en format digital al web de l’IEP, «La ciutat de Vilageltú, atles literari», la reedició de «Xaconín, diari de guerra d’un soldat realista d’Albinyana», i també es col·labora en la difusió del llibre «Entre vinyes», de Maria Teresa Baltasar.